Sałatka makaronowa

Artur Kujawski Artur Kujawski

Sałatka makaronowa

Składniki:

  • makaron razowy – 200 g
  • kukurydza konserwowa – 1 puszka
  • ser feta – 50 g
  • roszponka – 1 opakowanie
  • pestki dyni – 40 g
  • nasiona słonecznika – 40 g
  • suszone pomidory – 100 g
  • oliwa z oliwek – 40 g
  • przyprawy: pieprz, oregano, bazylia

Przygotowanie:

Makaron gotujemy zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. W tym czasie myjemy roszponkę i wrzucamy ją do miski. Kukurydzę odsączamy z wody. Fetę i suszone pomidory kroimy w kostkę. Słonecznik i dynię podprażamy na suchej patelni. Ugotowany makaron oraz resztę składników dodajemy do misy, przyprawiamy do smaku pieprzem, oregano i bazylią, następnie polewamy oliwą, po czym dokładnie mieszamy.