Kasza jaglana na mleku z owocami

Justyna Wasiak Justyna Wasiak

Kasza jaglana na mleku z owocami

Składniki:

  • kasza jaglana- 100g
  • mleko- 500ml
  • miód pszczeli- 1 łyżka
  • cynamon- szczypta
  • dżem wiśniowy- 1 łyżeczka
  • kiwi- ½ sztuki
  • pomarańcza- 1 plaster
  • migdały- 1 łyżka
  • orzechy nerkowca-1 łyżka

Przygotowanie:

Mleko (dowolny rodzaj, może być również roślinne) gotujemy w rondelku. Kaszę jaglaną przepłukujemy na sitku i dodajemy do gotującego się mleka. Gotujemy na małym ogniu regularnie mieszając. Gdy kasza wchłonie połowę płynu, dodajemy miód i cynamon. Podgrzewamy do wchłonięcia całego płynu. Podajemy z dowolnymi dodatkami.

Ugotuj również