Ciastka z czekoladą i orzechami

Justyna Wasiak Justyna Wasiak

Składniki:

  • Masło – 120g
  • Erytrytol – 70g
  • Jajko – 1 sztuka
  • Mąka pszenna pełnoziarnista – 250g
  • Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
  • Gorzka czekolada min.70 % – 1 tabliczka
  • Ulubione orzechy – 50g

Przeczytaj również: 

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180 st. Czekoladę i orzechy posiekać na mniejsze kawałki. Masło utrzeć mikserem razem z erytrytolem na gładką masę. Następnie dodać jajko, zmiksować. Potem dodawać partiami mąkę z proszkiem do pieczenia, miksować cały czas. Na koniec dodać posiekane orzechy i czekoladę, wyrobić ręcznie całe ciasto. Odrywać z ciasta kawałek ciasta, uformować kulkę i delikatnie ją spłaszczyć. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piec około 12 minut.

Zobacz więcej przepisów:

Ugotuj również